• Twitter
  • Facebook

Credits: Warner Music

Charli XCX viert vandaag haar 31e verjaardag. Gefeliciteerd!  De Britse Charlotte nam als 14-jarige muzikale posts op, die ze op MySpace postte. Deze werden opgemerkt en leverden haar in 2010 haar eerste platencontract op bij het label Asylum Records. Ze kan enkele singels opnemen, die aanvankelijk nog geen succes opleveren. Op de grens van 2012/ 2013 brak ze wereldwijd door met het nummer ‘I Love It’, een samenwerking met het Zweedse duo Icona Pop. Later dat jaar brengt ze haar album ‘True Romance’ en staat ze in het voorprogramma van Ellie Goulding.

In 2014 haalde ze wederom de hitlijsten in Nederland met de Australische Iggy Azalea: ‘Fancy’.  Haar eerste solosucces beleefde Charli XCX in hetzelfde jaar met ‘Boom Clap’, de officiële single van de soundtrack van de film The Fault in Our Stars. Het nummer bereikte top 10-posities in onder andere Amerika en Engeland.  Eind 2014 verschijnt haar derde plaat ‘Sucker’. Na ‘Boom Clap’ neemt het succes van de zangeres in Nederland gestaag af, hoewel ze singels opneemt met Rita Ora en Lil Yachty.

In de zomer van 2017 werkt Charli XCX samen met  Afrojack voor het nummer ‘Dirty $exy Money’ David Guetta werkt mee aan het nummer. Het brengt de Britse terug in de charts. Nadien maakt ze nummers met o.a. Bebe Rexha, Cardi B, Haim, Troye Sivan en Joel Corry. Actueel scoort Charli XCX wereldwijd met de singel ‘Speed drive’, afkomstig van de soundtrack ‘Barbie, the album’ van de gelijknamige film kraker.

 
Translate »
Share This