• Twitter
  • Facebook

Credits: Barclay

Op 3 augustus, maar dan in 1974, komt Charles Aznavour binnen in de Veronica Top Veertig met ‘She’. De Fransman schreef het nummer samen met tekstschrijver Herbert Kretzmer. Het nummer kwam tot stand met dank aan de producer van de Britse TV serie The seven faces of women’. Het liedje zou de zeven delen van de serie aan elkaar moeten koppelen. De producer vroeg Herbert om de thema song te schrijven. Een artiest had de producer ook in gedachten. Wat vind je van Marlene Dietrch?

Dat vond Kretzmer geen goed idee: “Als je over de mystiek van een vrouw schrijft, zou het beter zijn als het niet gezongen werd door een vrouw. Ik zei: ‘Het zou een lied moeten zijn over een vrouw gezien door de ogen van een man en welke man is beter dan Charles Aznavour? HIj zingt over liefde en romantiek!'”

De producer van de TV serie ging overstag en Aznavour was bereid mee te werken aan het lied. Al moest dat tussen de bedrijven door, want Aznavour was begonnen aan een omvangrijke toer. Het duurde dus even voordat Aznavour van zich liet horen, maar toen hij een melodie had geschreven en het aan Kretzmer liet horen , was deze meteen geïnspireerd. “Het moment dat hij mij die lange openingsmelodie liet horen, kwam het woord ‘She’ in me op en ik wist dat we een nummer hadden”, vertelt Kretzmer. Het werd op singel uitgebracht en Engeland ging overstag voor de Franse chansonnier, want ‘She’ bereikte de eerste plaats in de Britse charts. Voilà! In de Veronica Top Veertig kwam ‘She’ niet verder dan de 18e plaats. Wel staat Aznavour elk jaar hoog genoteerd in de Top 2000 van Radio 2 met ‘She’.

 
Translate »
Share This