Vandaag viert Bruce Springsteen zijn verjaardag! The Boss blaast vandaag 70 kaarsjes uit. Hij werd op 22 mei 1974 de hemel in geprezen tijdens een optreden in een zaaltje in Massachusetts door de jonge popjournalist Jon Landau voor The Real Paper. Hij noteerde o.a.: ‘I saw rock`n roll`s future and it`s name is Bruce Springsteen’. Die prachtige ode werd beloond op een unieke wijze, want Landau werd Bruces producer.

Springsteen brak een jaar later door met zijn derde album: Born to run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. Het album werd bekroond met goud.

Toch duurde het nog tot 1981, voordat Springsteen met een single doordrong tot de Nederlandse Top Veertig. Dat lukte met ‘The River’ in 1981. Zijn plaat ‘Born In The USA’ (1985) zou uitgroeien tot één van de meest verkochte ter wereld. De single ‘Dancing In The Dark’ was in 1984 nog een bescheiden hit, maar een jaar later, na Bruces opvallende rol in ‘Ee Are The World’ van USA For Africa, werd de track alsnog een nummer 1 hit. Ook de opvolger ‘I`m On Fire’ werd een nummer 1 single. Springsteen heeft voor zijn werk vele awards in ontvangst mogen nemen, zoals twintig Grammy’s en een Oscar. In 1999 trad Springsteen toe tot de beroemde Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

 
Translate »
Share This