Brian Setzer viert vandaag zijn 60e verjaardag. Setzer was de frontman van de Stray Cats. Of beter gezegd, is de frontman, want ze treden dit jaar voor het eerst sinds tien jaar weer samen op en komen naar Nederland voor een optreden naar AFAS Live op 1 juli. Behalve Brian, maken de andere twee voormalige schoolvrienden Leon Drucker en James McDonnell deel uit van het Amerikaanse trio, dat ooit begon als de Tomcats.

De groep werd sterk beïnvloed door artiesten uit de jaren vijftig, zoals Gene Vincent, Eddie Cochran en Bill Haley. Stray Cats had aanvankelijk nauwelijks succes in eigen land. In Groot-Brittannië en Europa was echter een ware rockabilly-revival aan de gang, en de singles van Stray Cats scoorden daar wel.

Na een optreden in Londen ontmoette Stray Cats producent Dave Edmunds. Hij bood aan met de band te gaan samenwerken, en ging met hen de studio in om het album Stray Cats op te nemen. Dit album werd in 1981 in Groot-Brittannië en Europa uitgebracht op het Arista-platenlabel. De band werd onmiddellijk zeer populair en scoorde grote Top 40 hits met nummers als ‘Runaway Boys’, ‘Stray Cat Strut’ en ‘Rock This Town’. #Flashback

 

 

 
Translate »
Share This