• Twitter
  • Facebook

Hoewel hij vorig jaar bekendmaakte definitief te stoppen met optreden, heeft Boudewijn de Groot zijn muzikale carrière gelukkig nog niet afgesloten. Met zijn aankomende nieuwe album ‘Windveren’, dat op 4 november wordt uitgebracht, laat hij horen op zijn achtenzeventigste nog steeds een begenadigd zanger, tekstschrijver en componist van Nederlandstalige popmuziek te zijn.

Met liedteksten van een persoonlijke aard of met een kritische noot schetst de Groot een beeld waarmee de luisteraar tot nadenken wordt aangezet. Daarnaast bevat het album ook aspecten uit zijn rijke muzikale oeuvre, zoals het nummer ‘Als Je Stil Bent’, met een tekst van de hand van zijn voormalige tekstschrijver Lennaert Nijgh.

George Kooymans, Golden Earring gitarist en mede-Vreemde Kostganger, schreef de muziek voor het nummer ‘Hoe Meer Ik Dichterbij Kom’ en aan ‘Sheherazade’ werkte de Groot samen met zijn kleindochter Aysha de Groot (alias Meis). De productie voor dit veertiende album van de Groot was in handen van Gordon Groothedde, een van de meest succesvolle producers van Nederland.

  • Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music
 
Translate »
Share This