Op 29 april 1972 komt ‘Mañana mañana’ van Bonnie st. Claire binnen in de Veronica Top Veertig. Een week eerder riep concurrent Radio Noordzee Internationaal het nummer nog uit tot Treiterschijf. Het was Peter Koelewijn, die Bonje Cornelia Swart ontdekte als zangeres. Ze was toen 17 lentes jong.  Hij biedt haar een platencontract aan. Bonje wordt Bonnie St.Claire. Hoewel haar eerste single “Tame Me Tiger” flopt, lacht het succes haar snel toe. In 1970 wordt ‘I Won`t Stand Between Them’ een dikke top tien hit in de Top 40. De opvolger heet ‘Mañana mañana’ (geschreven door Peter Koelewijn) en verkoopt uitstekend en bereikt de 11e plaats in de Veronica Top Veertig.

In datzelfde jaar stopt Bonnie met haar solo carrière en wordt de frontvrouw van Unit Gloria. Daar ontmoet ze gitarist Albert Hol, met wie ze later zal trouwen. Met Unit Gloria scoort Bonnie een aantal hits, waaronder “Clap Your Hands And Stamp Your Feet”. Ook in het buitenland was de band succesvol, maar in 1975 stopt het.

Daarna stapt St.Claire over naar Nederlandstalig: samen met Don Mercedes scoort ze een nummer 1 hit met “Rocky”, een vertaling van Frank Farian`s Duitse versie. Samen met Ron Brandsteder scoort de zangeres wederom een dikke hit met “Dokter Bernard”(1976). Tot in de jaren negentig blijft Bonnie in het Nederlands zingen. O.a. “Sla Je Arm Om Me Heen” (origineel van Agnetha Fältskog) is één van de grootste successen.

 
Translate »
Share This