• Twitter
  • Facebook

Credits: Mercury

Op 17 mei, maar dan in 1980,  ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘Pierrot’ van Bonnie St. Claire. Het nummer werd geschreven door Roy Beltman en Cor Aaftink. De naam Roy Beltman is onlosmakelijk verbonden met BZN, waarvan hij sinds 1975 de vaste producer was. Bonnie brak in 1970 door als zangeres met ’I won’t stand between them’. In 1972 koppelde haar ontdekker, Peter Koelewijn, haar aan Unit Gloria. Een aantal succesvolle jaren leverden de groep o.a. de hit ‘Clap your hands and stamp your feet’ op.

Toen besloot Bonnie het in 1976 over een heel andere boeg te gooien. Met ‘Dokter Bernhard’ verraste ze vriend en vijand. Later zei Bonnie hierover: “Muziek is emotie en als die emotie echt is maakt het niet uit of ik nu een smartlap, een mooie ballad of een stampende popsong sta te zingen”. ‘Dr. Bernhard’  werd een top tien hit in de Nederlandse Top 40 en meerdere Nederlandstalige hits volgen, zoals ‘Rocky’ (met Don Mercedes) en ‘Ik ben gelukkig zonder jou’ (1976).  

Het nummer ‘Pierrot’ was de opvolger van ‘Het grote sprookjeslied’, wat Bonnie zong met een groot aantal Nederlandse artiesten zoals Corry Konings en Alexander Curly. Een bescheiden hit werd dat.  Met ‘Pierrot’ bereikte Bonnie St.Claire de 5e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This