Vandaag viert Bojoura haar 72e verjaardag. Van harte! De Nederlandse zangeres vierde haar grote successen in eind jarig zestig en in de seventies. Muziek zat in haar genen, want haar moeder, was de Bulgaarse sopraan Dani Zonewa. Bojoura begon haar loopbaan als zangeres van liedjes, geschreven door George Kooymans (haar ontdekker) van The Golden Earrings. Hij had zangles gekregen van de moeder van Bojoura.

Bojoura trouwde met Hans Cleuver, destijds drummer bij Focus, en stopte een poosje met zingen. Onder leiding van Thijs van Leer en Ruud Jacobs probeerde ze (na een tijdje actief te zijn geweest met binnenhuisarchitectuur) de draad weer op te pakken. Ze maakte een aantal singles en lp’s en had een Top 40 hit met ‘The Letter’.

Ook presenteerde zij in 1967-1968, het AVRO-tv-programma ‘Vjoew’, dat zich richtte op jongeren. In de zomer van 1968 werd ze uitgenodigd Nederland te vertegenwoordigen op het “Festival Orphée d’Or” in Burgas, Bulgarije. In 1969 bereikte haar uitvoering van ‘Frank Mills’ uit de musical ‘Hair’ de 6e plaats in de Veronica Top-40. Toen The Beatles begonnen met het Apple-label was er contact met Paul McCartney over een mogelijk platencontract. Later bleek dat hij gekozen had om met Mary Hopkin in zee te gaan.      #Flashback

 

 

 
Translate »
Share This