• Twitter
  • Facebook

Credits: Friends Records

Op 7 november, maar dan in 1981, ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar Bohannon met ‘Let’s Start II Dance Again’. Hij schreef en produceerde het nummer voor zijn album ‘Summertime groove’. Het was zijn vierde en laatste hit in de Nederlandse Top 40. Bohannon was ooit muziekleraar, maar ook drummer bij de toen pas 13-jarige Stevie Wonder. Hamilton speelde met vele funk- en soulgrootheden, zoals Smokey Robinson, Marvin Gaye, The Temptations, Diana Ross, Ray Parker jr. en The Four Tops. Hij stond bekend met voornamelijk instrumentale nummers.

Zijn debuutsingel was ‘Stop & Go’ uit 1973. Het werd geen hit. Maar met de opvolger ‘South African man’ uit 1974 scoorde hij in Engeland een redelijke hit. Bij ons kwam zijn doorbraak nog weer een jaartje later: ‘Disco stomp’ behaalde zomaar de 3e plaats in de Nederlandse Top 40 (1975). ‘Let’s start II dance again’ behaalde in Nederland de 6e plaats. Hij gebruikte in deze track een sample van Instant Funk: ‘Scream and shout’ (1979).

Later werd zijn muziek veel gesampled, vanwege de zeer aanstekelijke grooves, vandaar zijn bijnaam The groove machine. O.a. Jay-Z , Snoop Dogg, Tom Tom Club en Mary J. Blige hebben iets van hem gesampled.  In zijn geboorteplaats is er vanaf 2017 een straat naar hem genoemd: de Bohannon Drive.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

 
Translate »
Share This