• Twitter
  • Facebook

Op 4 juni 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Voor niets’ van Bob Bouber.  Het nummer is een bewerking van ‘No charge’ en geschreven door H. Howard, P. Ottel en J. Gimmik ( J.Gimmik was de pseudoniem van Jaap Eggermont) Patricia Paay verzorgt de backing vocals op ‘Voor niets’. Bouber speelde als kind in de voorstelling De Jantjes met zijn ouders. Sportief was hij ook: Hij was eind jaren vijftig enkele jaren als doelverdediger voor BVC Amsterdam en DWS/A actief in de Eredivisie.

In 1958 richtte Bouber de Cabaretschool op, die in 1960 werd ondergebracht in de Stichting Akademie voor Kleinkunst. In deze eerste jaren kregen onder andere Rob de Nijs, Frans Halsema en Jasperina de Jong een opleiding op de academie. Bouber was er tot 1963 directeur. Tegen die tijd had hij juist, samen met o.a. Jan de Hont, de band ZZ en de Maskers opgericht, die zijn doorbraak kende met het nummer ‘Dracula’. Maar ook ‘La comparsa’, een instrumentaal nummer, en ‘Ik heb genoeg van jou’ waren hits voor ZZ en de Maskers.

Ook schreef Bob Bouber de classic ‘Ik heb geen zin om op te staan’ van de groep Het. Kortom: Bouber had wel wat in zijn mars! Met zijn solo hit ‘Voor niet’ behaalde hij de derde positie in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This