• Twitter
  • Facebook

Credits: Chrysalis

Op 18 november, maar dan in 1978, komt Blondie binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Sunday girl’. Het nummer werd geschreven door Chris Stein en was te vinden op de LP ‘Parallel lines’.  Dit 3e album studioalbum was een succesvol hoogtepunt in het werk van deze Amerikaanse popband. Belangrijke hits van de plaat werden : I’m gonna love you, too, Hanging on the telephone, One way or another, het disco-achtige Heart of glass en ‘Sunday girl’.

Het album belichaamde de sfeer van New York in de jaren zeventig: armoede, criminaliteit en tegelijk een explosie van creativiteit. De plaat is intussen naar schatting meer dan 20 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het bevestigde de status van Blondie en maakte van zangeres Debbie Harry een superster.

Chris Stein vertelt over ‘Sunday girl’: “I wrote that one all by myself, but I was so nervous about having my own song, I asked [Debbie Harry] to put her name on it. … We left [the credit] to me in the long run.” Stein had het huisdier van Debbie in gedachten als inspiratiebron: “The cat ran away we were very sad. It was just a sort of plaintive, evocative number.” Het nummer ‘Sunday girl’ kwam niet uit op singel in Amerika. Daar koos men voor ‘One way or another’. In Engeland werd ‘Sunday girl’ de tweede nummer 1 hit voor Blondie. In de Nederlandse Top 40 haalde deze Blondie song de 22e plaats.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This