BLØF-drummer Chris Götte overlijdt op 17 maart 2001 volkomen onverwacht. Tijdens een motorrit bij Middelburg rond half vijf wordt hij aangereden door een auto, die plotseling keert op de weg. Chris probeerde juist deze zaterdag zijn nieuwe motor uit. Götte trad in 1997 toe tot Bløf. Precies op tijd om deelgenoot te zijn van hun doorbraak met de single ‘Liefs Uit Londen’. Chris kende Paskal Jakobsen en Bas Kennis al, want voor BLØF speelden ze als Jack & Daniels XL op feesten en in cafés.

In 1998 liepen de zaken van de Zeeuwse band al zo goed, dat Götte zijn werk in een muziekwinkel kon staken en zich vol kon richten op de carrière van BLØF. Chris Götte ontving met de andere mannen van Bløf de Zilveren Harp, de Gouden Notenkraker en twee Edisons. De platen ‘Helder’ en ‘Boven’ werden beide tweemaal bekroond met platina (meer dan 160.000 exemplaren verkocht). Ook voor ‘Watermakers’ sleepte de band platina binnen.

15 Januari 2001 werd achteraf gezien het laatste concert voor Chris. Hij staat dan met Blof in een uitverkocht Ahoy’. Chris Götte is 38 jaar geworden. #playlist: Flashback

 

 

 
Translate »
Share This