Blaudzun’s nieuwste single WIDE OPEN doet soms denken aan een nineties anthem en de prachtig georkestreerde Beatlesque stijkers maken het tot een instant Blaudzun klassieker. Het lied is opbeurend, en gelaagd tegelijk.  Blaudzun: “Ik begon meer dan 10 jaar geleden aan de song te werken, maar kon het nooit goed afmaken. Toen ik aan het nieuwe album werkte, drong het nummer zich opnieuw aan mij op. Alsof het schreeuwde om op mijn nieuwe album te staan.

Het lied gaat over dat moment van je overgeven aan een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk. Je twijfels en angsten opgeven zonder je in te houden. Zonder aarzeling het leven en de liefde in duiken. Ook al vermoed je dat een donkere nacht zonder maanlicht je wellicht te wachten staat.

Tegelijkertijd inspireert de tekst van het lied ons om elkaar in deze verwarrende tijden in de ogen te kijken zonder oordeel of angst. Laten we proberen de ander te zien met een wijd open blik en een wijd open geest.” De single staat vers op de playlist van 3FM.

 
Translate »
Share This