Vandaag, 21 januari, is Leslie Sebastian Charles, 69 jaar geworden. Ocean werd geboren op Trinidad, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn familie naar Engeland. Zijn ouders hadden het beroep kleermaker voor hem toebedacht, maar dat was niet wat Billy wilde! Als tiener zong hij al in clubs in Londen. In 1974 bracht hij zijn eerste single uit, onder de artiestennaam Scorched Earth.

Vanaf 1976 zong hij onder de naam Billy Ocean. Die naamsverandering was het begin van succes. Van zijn titelloze debuutalbum kwam de single ‘Love Really Hurts Without You’. Dit nummer werd een hit in onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland. Gedurende de jaren zeventig en ’80 volgden meer hits.

In 1984 brak Oceans succesvolste periode aan, met het album ‘Suddenly. In 1986 had hij in Nederland een nummer 1-hit met het nummer ‘When the Going Gets Tough’, afkomstig uit de Amerikaanse speelfilm The Jewel of the Nile. In de video waren de hoofdrolspelers van de succesvolle film te zien als Billy`s achtergrondkoortje. Enkele jaren later volgde een tweede nummer 1-hit, het beroerde ‘Get Outta My Dreams, Get into My Car’.

 

 

 
Translate »
Share This