Bilal Wahib scoort met “Tigers” de meest gestreamde zomerhit op Spotify!  Met een zomer zoals we die nog nooit eerder meemaakten, kon er gelukkig gerekend worden op de muziekwereld en podcast-makers om dit seizoen luister bij te zetten met veel nieuwe muziek en podcasts. En nu de zomer alweer bijna op zijn einde loopt, onthult Spotify vandaag dat “Tigers” van Bilal Wahib in Nederland het meest gestreamde nummer van de zomer van 2020 is. Het nummer kreeg meer dan 17 miljoen streams tussen 1 juni en 15 augustus, de periode waarin Spotify de meting deed.

Met zijn cijfers laat Bilal in eigen land zelfs de internationale zomerhit-winnaar DaBaby achter zich. Die haalde, samen met Roddy Rich, in Nederland iets meer dan 15,5 miljoen streams met zijn nummer “ROCKSTAR” en staat daarmee direct achter Bilal op nummer 2. Met meer dan 380 miljoen streams wereldwijd tussen 1 juni en 15 augustus, kwam het nummer internationaal op de nummer 1 plek terecht. Daarmee was het de Nummer 1 van de Spotify’s wereldwijde hitlijst Today’s Tophits en een van de meest afgespeelde nummers uit de populaire RapCaviar playlist.

De Nederlandse top 3 wordt compleet gemaakt door Boef en Numidia die met hun “Tout Est Bon” iets meer dan 15 miljoen gestreamd werden. Wereldwijd werd “Blinding Lights” van The Weeknd na “ROCKSTAR” het meest gestreamd, met net iets minder dan 340 miljoen streams in de zomerperiode. The Weeknd wordt gevolgd door het upbeat – en favoriet op workout playlists – “Roses – Imanbek Remix” van SAINt JHN, met meer dan 280 miljoen streams.

 
Translate »
Share This