Bilal Hassani treedt vanavond aan in de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij treedt aan voor Frankrijk met het nummer ‘Roi’. Hij lootte een gunstige positie. De zanger van Marokkaanse afkomst treedt aan als één van de laatste deelnemers, op startpositie 21. Behalve singer-songwriter is de platinablond gelokte zanger ook actief als queer You-Tuber. Hij experimenteert graag make-up, kapsels en gender.

Hassani brak door dankzij zijn deelname aan de Franse The Voice Kids met zijn auditie van ‘Rise Like a Phoenix’, het winnende Songfestivallied van Conchita Wurst. Het nummer ‘Roi’ schreef Bilal samen met Madame Monsieur, die vorig jaar Frankrijk vertegenwoordigden met het veelbesproken ‘Mercy’. Hoewel in de Franse voorronde Destination Eurovision de vakjury koos voor zangeres Seemone, koos het publiek massaal voor Bilal.

telde twee halve finales en een finale. Bilal had de eerste show al gewonnen. Een tienkoppige internationale jury en de Franse kijkers bepaalden in de finale elk de helft van de uitslag. De vakjury had zangeres Seemone als favoriet, maar het publiek koos met overmacht voor Bilal. Bij de bookmakers wordt ‘Roi’ ingeschat op een 9e plaats in de finale.

 

 

 
Translate »
Share This