• Twitter
  • Facebook
Foto: Jen Keys, Wikipedia

Vandaag viert Beyoncé haar 41e verjaardag. Gefeliciteerd!  De zangeres, actrice en zakenvrouw brak door in 1997 met Destiny’s Child. Wie kent ze niet: “No No No”, “Independant Woman”, “Survivor”, “Bootylicious” werden vette hits in de Nederlandse Top Veertig en ver daarbuiten. De meiden kenden elkaar al vanaf hun achtste, toen ze de R&B meidengroep Girl’s Tyme vormden. De populariteiten had een grote impact op haar leven. “Ik heb van mezelf niet altijd een prioriteit gemaakt. Ik heb door het toeren meer dan de helft van mijn leven geworsteld met slapeloosheid, ” bekende Beyonce achteraf. In 2005 nam ze definitief afscheid van Destiny`s Child.

Ze wist al hoe een solo uitstapje zou voelen, want in 2003 dropte Beyoncé haar eerste solo album ‘Dangerously in love’, met o.a. de nummer 1 hit “Crazy In Love”. Ze won er maar liefst 5 Grammy`s mee. Knowles is ook actief als actrice. Zo speelde ze onder andere een hoofdrol in het derde deel van Austin Powers en in 2006 in The Pink Panther. In dat jaar ging ook Dreamgirls draaien in de bioscoop. In deze film speelt Knowles samen met Eddie Murphy, Jamie Foxx en American Idol-finaliste Jennifer Hudson.

Vier jaar terug kregen Beyoncé en haar man Jay-Z een tweeling: Rumi en Sir. Haar laatste studio album was ‘Lemonade’ (2016).  Deze plaat werd genomineerd voor negen Grammy Awards en won die voor Beste Urban Contemporary Album en beste muziekvideo. Als The Carters (met echtgenoot Jay Z) bracht Beyonce in 2018 de plaat ‘Everything is love’ uit. Op 29 juli 2022 bracht Beyoncé haar 7e album uit: ‘Renaissance’. Op haar website onthulde Beyoncé dat de plaat het eerste deel is van een project in drie bedrijven dat ze de afgelopen drie jaar, tijdens de coronapandemie, opnam. Ze droeg ‘Renaissance’ op aan haar kinderen en haar homoseksuele oom. Op de plaat staat o.a. de succesvolle single ‘Break my soul’.

 
Translate »
Share This