Vandaag viert Beverly Craven haar 59e verjaardag.  Gefeliciteerd! Ze werd in het Sri Lankaanse Colombo geboren, waarna ze met haar familie naar Engeland verhuisd. De liefde voor de muziek zat er bij haar al vroeg in: op haar 7e gaat ze piano spelen. Later zal ze gaan studeren aan de Londense School Of Art. In haar vrije tijd treedt Beverly op met een bandje in pubs en schrijft ze eigen materiaal.  Als Bobby Womack een nummer hoort van haar, raakt hij onder de indruk en vraagt haar mee tijdens zijn Europese tournee.  Aan het einde van de tour tekent Beverley een platencontract bij Epic. Met ‘Promise Me’ (1990) is het raak: het wordt een internationale hit. Ook haar album ‘Beverly Craven’ is succesvol.

Haar tweede single ‘Holding on’ (1991) bleef echter steken in de tipparade. In 1992 mag de singer/songwriter een Brit Award in ontvangst nemen voor Best British Newcomer. Ze is dan acht maanden zwanger…   De daarop volgende jaren doet ze een stap terug in de muziekbusiness.  In 1999, intussen moeder van drie dochters en getrouwd met ex-Go West Colin Campsie, levert Beverly een door haar zelf geproduceerde album ‘Mixed Emotions’ af.  Een commercieel succes werd het echter niet.

In 2018 bracht Craven samen met Judie Tzuke en Julia Fordham het album ‘Woman to Woman’ uit; hiervoor werden nieuwe versies opgenomen van hun solonummers. De zangeressen gingen op tournee, maar moesten deze onderbreken nadat er bij Craven kanker was vastgesteld. Gelukkig kon in 2019 de tournee worden hervat, nadat Beverly genezen was verklaard.

 
Translate »
Share This