Op 29 juni 2009 overlijdt na een kort ziekbed de Nederlandse zanger Bert van der Wiel. Bert is vooral bekend geworden als zanger van de groep Champagne. De band was hét Nederlandse antwoord op ABBA. Champagne ontstond uit een aantal toevalligheden. Trudy Schell en Bert van der Wiel kenden elkaar al vanuit de schoolbanken, kwamen elkaar tegen in het Rotterdamse muziekwereldje en besloten een duo te vormen.

Op ongeveer hetzelfde moment besloten Jan Vredenburg en Paulette Bronkhorst een punt te zetten achter hun werkzaamheden als drummer en zangeres van het orkest waarmee ze iedere dag optraden en hun geluk op een andere manier te beproeven. Zij werden bij elkaar gebracht door producer Martin Duiser.

De eerste hit dankte Champagne niet alleen aan Duiser, maar ook aan ex-Outsider-zanger Wally Tax. Zij leverden de tekst en muziek van de eerst single ‘Rock and Roll Star’, die niet alleen in Nederland een grote hit werd, maar ook in Europa. Het nummer bereikte zelfs de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook de opvolgers “Oh me oh my goodbye” en “Valentino” belandden in de top 10 van de Top 40. In 1977 werd de band bekroond met de Conamus Exportprijs. In 1981 valt Champagne uit elkaar en beproeft Bert zijn carrière als kunstschilder.

 

 

 
Translate »
Share This