Gisteren vond een groot benefiet concert plaats op de grens van Colombia en Venezuela. De manifestatie ‘Vrede zonder Grenzen’ moet de bevolking van wat eens het rijkste land van Zuid-Amerika was, de eenheid tussen de Zuid-Amerikaanse buurlanden kracht bijzetten. Er is geld ingezameld voor de noodlijdende bevolking en is een signaal aan Maduro, om humanitaire hulp toe te laten.

Deze weigert: hij laat alleen hulpgoederen toe van Rusland. Afgelopen woensdag werden ‘hulpgoederen’ ingevlogen, mogelijk zou het kunnen gaan om wapens om de bevolking onder de duim te kunnen blijven houden.

De muzikanten spelen op de Simon Bolivar-brug over de rivier de Tachira. Onder andere Juanes trap op voor het publiek, dat massaal op het concert afkwam. “We zijn broeders en zusters, we zijn gelijken. We hoeven maar één vlag te hijsen, de vlag van de vrede”, aldus Juanes, die er optrad. O.a. ook Miguel Bose, Carlos Vives en de Spaanse zanger Alejandro Sanz stonden op het podium. Ondanks dat het de Venezolaanse oppositieleider en interim-president Juan Guaidó is verboden, Venezuela te verlaten, was ook hij van de partij op de manifestatie. Intussen zijn de eerste burgerdoden in het zuiden van het land gevallen, toen Venezolanen probeerden het leger tegen te houden, die de grens met buurland Brazilië willen afsluiten.

 

 

 
Translate »
Share This