• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond er vaker dan wie  dan ook op het podium, met maar liefst 561 optredens in de majestueuze zaal aan de Amstel. Daarmee nam hij het lang onneembaar geachte record over van Toon Hermans. Dat deze locatie een bijzondere plek in zijn carrière inneemt, bleek ook wel uit het feit dat Van Veen (weliswaar vertraagd door corona) er zijn 75ste verjaardag vierde.

Een magische avond, waarin de zanger, componist en schrijver zijn publiek een onvergetelijke voorstelling voorschotelde, vol verhaaltjes en liedjes. Een daarvan is ‘Onderaan De Dijk’, de opener van het album ‘Dat Kun Je Wel Zien – Live In Carré’, dat op 25 november zowel digitaal als op CD uitkomt.

Dit ontroerende liedje werd geschreven door de in 2015 overleden frontman van The Scene, Thé Lau. Ook ‘Moenie Weggaan Nie’, een Zuid-Afrikaanse versie van ‘Ne Me Quitte Pas’ van Jacques Brel is, naast veel van Hermans eigen werk, te horen op dit 200ste(!) album van deze onstuitbare bron van creativiteit.

 
Translate »
Share This