• Twitter
  • Facebook
Credits: NBC Television, Wikipedia

Terug naar 19 november 1977! Op deze dag ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘How deep is your love’ van Bee Gees. Het nummer is grotendeels geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb, in het Franse Château d’Hérouville. In deze studio had o.a. Elton John eerder drie albums opgenomen. Barry werkte met keyboardspeler Blue Weaver aan de melodie van het nummer, maar deze kreeg geen officiële vermelding als co-auteur.  Het nummer ‘How deep is your love’ was eigenlijk geschreven voor een nieuw studioalbum van de Bees. Maar op een gegeven moment belde Robert Stigwood met het verzoek of ze wilden meewerken aan een soundtrack voor de film Saturday Night Fever.

Bee Gees stemden in en schreven vijf nummers, waaronder ‘How Deep Is Your Love’. Er was nog even het plan om het nummer aan Yvonne Elliman te geven, maar Stigwood moedigde de broertjes Gibb aan, dit nummer niet aan iemand anders te geven. Een gouden tip, die de heren aannamen! Barry vertelde over de tekst van het nummer: “Veel van de structuur die je hoort in het nummer werden later toegevoegd. We hadden geen teksten veranderd, maar de manier waarop we het opnamen was iets anders dan de manier waarop we het schreven. Iets anders, maar ik denk dat het wel beter was, we vonden dat de titel ‘How Deep Is Your Love’ perfect was vanwege alle connotaties die in die zin zitten, en dat was gewoon dat.”

Elliman zong uiteindelijk het nummer ‘If I Can’t Have You’ voor de film; ook geschreven door de Bee Gees. De soundtrack voor ‘Saturday Night Fever’ voerde maar liefst 24 weken de Nederlandse album lijst aan. De single ‘How deep is your love’ behaalde de 1e plaats in Amerika. In de Nationale Hitparade bereikten de Bee Gees de 8e positie.

 
Translate »
Share This