De BBC pakt het volgend jaar een stuk professioneler aan met het Eurovisie Songfestival! En dat is een goede zet, na de desastreuse uitslag van dit jaar. Engeland schrapt de nationale voorrondes, die de omroep sinds 2016 hanteert. Daarmee keren ze niet terug naar het systeem van daarvoor, want ditmaal gaat BBC samenwerken met het platenlabel BMG, om dé Britse artiest te vinden voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar mei in Rotterdam gaat plaatsvinden.

De omroep meldt: „BMG en BBC Studios delen dezelfde visie om een nummer te kiezen met een brede internationale aantrekkingskracht en een artiest die de geest en waarden belichaamt van het Eurovisiesongfestival”. Deze vernieuwde aanpak kan eindelijk weer eens het succes opleveren waar Groot Brittannië al jaren naar snakt.

BMG bracht o.a. het winnende ‘Heroes’ uit van de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw. Ook Netta, de winnende inzending van Israël tekende vorig jaar een contract bij BMG. Groot Brittannië is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Naast de big five’ (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot Brittannië ) is ook Nederland als gastland automatisch verzekerd van een finaleplek. Het afgelopen jaar eindigde de Britse inzending, Michael Rice, als laatste in de finale met 11 punten.

 

 

 
Translate »
Share This