Na een lange break is Bauer helemaal terug! Op 7 oktober komt zijn nieuwe album “Eyes Fully Open” uit en de album presentatie is een week later in de Tohuistuin. Eerste single van de plaat is THE ALCHEMIST. De Amsterdamse muzikant werkte al vanaf 2008 aan de plaat. Bauer: ‘Ik heb gewoon alle tijd genomen voor dit album. Soms werkte ik er iedere dag aan, dan weer een paar maanden niet. Maar uiteindelijk had ik 14 tracks waarvan mensen zeiden: Berend, je moet dit gewoon uitbrengen. Ze vonden het een mooi vervolg op die Metropoleplaat. Mijn ervaring in de filmmuziek en het Frank Sinatra project hoor je er ook goed in terug. Het is bijna filmisch te noemen. Die sound van artiesten als Scott Walker is een beetje in de verdrukking geraakt. Het is niet iets dat veel mensen doen, dus dacht ik: laat ik er dan toch maar een beetje aan trekken en een plaat uitbrengen.’ Na de album presentatie op 13 oktboer in de Tolhuistuin start hij aan zijn clubtour , die hem langs diverse Nederlandse podia brengt. Voor kaarten check je op Hitzound de Ticketmaster.

 

 
Translate »
Share This