Op 2 februari 1974 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Never, Never Gonna Give Ya Up’ van Barry White. Hij schreef het hijgnummer voor zijn LP ‘Stone Gon’. Het was zijn tweede hitsingle in Nederland na ‘I’m gonna love you just a little bit more baby’. Deze soul track werd bij Radio Noordzee Internationaal uitgeroepen tot Treiterschijf. Twee hits in korte tijd voor deze soul zanger en producer.

Niet slecht voor de Texaan, die op 10-jarige leeftijd lid was van een gang en op de leeftijd van zestien jaar werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens diefstal van Cadillac-autobanden ter waarde van $30.000. Hij ontworstelde zich knap van dit verleden en was eind jaren zestig gestart met zijn muziekcarrière,  als producer. Ook zette hij Love Unlimited op, een meidengroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James. Verder zou hij het fameuze Love Unlimited Orchestra oprichten.

‘Never never gonna give you up’ bereikte de 9e plaats in de Nationale Hitparade. Lisa Stansfield nam het nummer in 1997 opnieuw op en haalde daar wederom de Amerikaanse en Britse hitlijsten mee, maar in Nederland niet.

 
Translate »
Share This