Vandaag viert Barry Manilaw zijn 76e verjaardag. Hij wordt ook wel “the King of Soft-Rock” en “the showman of this era” genoemd. Barry is met meer dan 80 miljoen verkochte platen, uitverkochte concerten en 50 Amerikaanse top 40 hits één van de succesvolste zangers ooit. En dan te bedenken dat hij zijn eerste geld verdiende bij de postkamer van CBS, om zijn studie te kunnen betalen.

Zijn muzikale carrière begon, toen hij de pianist werd van Bette Midler, voornamelijk tijdens haar optredens in de badhuizen voor homoseksuelen. In 1973 bracht hij zijn eerste album uit, maar dat flopte. Nadat Clive Davis Arista Records had overgenomen, werd Manilow herontdekt, toen hij in het voorprogramma stond van Dionne Warwick. In 1974 werd hij bekend door zijn nummer “Mandy”.

Op 18 januari 1975 stijgt Barry Manilow met het nummer naar de felbegeerde 1e plaats in de Billboard Hot 100. Ook in Nederland wordt het nummer gedraaid en dan vooral door Tom Mulder, die in 1975 werkt als DJ voor de TROS donderdag op, toen nog, Hilversum 3. “Mandy” heette eigenlijk “Brandy” en werd in 1972 uitgebracht door Scott English, die het nummer samen schreef met Richard Kerr.  Barry Manilaw zou in 1975 en 1976 nogmaals de 1e plaats in Amerika bereiken met “I Write The Songs” en “Looks Like We Made It”. In de Top 40 had de zanger het meeste succes met ‘Copa Cabana’. Dit nummer bereikte de 6e plaats in Nederland.

 

 

 
Translate »
Share This