Barbra Streisand viert vandaag haar 77e verjaardag. De Amerikaanse is niet alleen zangeres, maar ook een begenadigd actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy’s, acht Grammy’s en een Tony Award in haar prijzenkast staan. Onlangs bracht Barbra nog haar 36e album ‘Walls’ uit.

Haar eerste zangervaring had Barbra samen met haar moeder. Samen maakten ze een paar keer een bandopname waarop ze als duo zongen. Dit is de eerste keer dat ze dacht aan een carrière als zangeres. Ze startte met zingen in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy’s in 1963. Streisands eerste nummer 1-album was ‘People’, dat in oktober 1964 de bovenste hit positie bereikte. In de jaren 60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Na ‘People’ werd ‘Second Hand Rose’ uit de film Funny Girl een dikke hit in Nederland. Het nummer bereikte de 3e plaats in de top 40. Andere grote hits werden o.a. Love Theme (From A Star Is Born) en ‘You Don`t Bring Me Flowers’ met Neil Diamond. De samenwerking met Barry Gibb was zeer succesvol. Hij schreef voor haar ‘Woman In Love’, dat in 1980 een nummer 1 hit werd. Samen zongen ze ook de single “Guilty’ de Top 40 in. Streisand werkte o.a. ook samen met Donna Summer, Celine Dion, Don Johnson en Bryan Adams.           #Flashback

 

 

 
Translate »
Share This