Terug naar 24 juli, precies veertig jaar geleden!  Op deze datum, in 1982, komt ‘Shy boy’ van Bananarama binnen in de Nederlandse Top Veertig. De single werd geschreven geproduceerd door Steve Jolley en Tony Swain. Het was pas de vierde single van het trio, dat te vinden was op hun debuut LP ‘Deep Sea Skiving’. ‘Shy Boy’ wordt als tweede single van de plaat uitgebracht. Het nummer van de vriendinnen Sara Dallin, Siobhan Fahey en Keren Woodward was een cover van de Amerikaanse metalband Talas, ook uit 1982.

De groepsnaam Bananarama was ontstaan uit de titel ‘Pyjamarama’, een nummer van Roxy Music. Met hun eerste single ‘Aie-a-mwana’ (1981), die volledig was gezongen in het Swahili, scoorden ze een bescheiden succes in Engeland.   Maar het was de aanzet tot iets groters: de single werd opgemerkt door Terry Hall van de Fun Boy Three, waarop Hall de drie groepsleden vroeg om mee te zingen in het nummer ‘It ain’t what you do’ (it’s the way that you do it). De single werd een internationaal succes. In Nederland bereikte de single de top 3. Op de opvolger ‘Really saying something’ was de Fun Boy Three te gast. Wederom top tien in Engeland, maar in Nederland net niet.

Hun eerste LP genaamd ‘Deep sea skiving’ leverde de hit ‘Shy boy’ op. Ditmaal zonder Fun Boy Three. Die hadden Sara, Siobhan en Keren ook niet meer nodig, om de internationale charts te halen. In de Nederlandse Top Veertig bereikte ‘Shy boy’ de 12e plaats.

 
Translate »
Share This