Axl Rose viert vandaag zijn 57e verjaardag. Dat het leven van een rockster niet altijd over rozen gaat, blijkt uit de ongelukkige jeugd van de oprichter en zanger van Guns & Roses. Zijn biologische vader zou hem, vlak voor hij ging scheiden, hebben misbruikt toen hij 2 jaar was. Ook beschuldigde Axl zijn stiefvader ervan hem tijdens zijn jeugd te hebben mishandeld. Zijn jeugd verliep stormachtig met veelvuldig contact met de politie.

Axl`s stiefvader was extreem godsdienstig; als lid van de Pinkstergemeente waartoe het gezin behoorde werd van Rose verwacht dat hij drie tot acht keer per week de kerkdienst bijwoonde. Dat kerkkoor gaf Rose al op zeer jonge leeftijd de mogelijkheid om zijn zangtalent te ontwikkelen. Later zong Rose met zijn broer en zus tijdens de dienst onder de naam The Bailey Trio. Op de middelbare school ontwikkelde Rose een passie voor rockmuziek, die hij deelde met zijn schoolvriend Jeff Isbell, later bekend als Izzy Stradlin, een van de gitaristen van Guns N’ Roses.

Na enkele mislukte projecten richtte Rose met Stradlin en enkele mede-muzikanten in 1985 de band Guns N’ Roses op. Een jaar later tekenden de rockband al een platencontract met het grote Geffen Records. Met hun debuutalbum ‘Appetite for Destruction’ scoorde de band internationaal succes. ‘Sweet Child o’Mine’ en ‘Paradise City’ worden grote hits van Amerika tot Australië net als rockballads zoals ‘Patience’ en ‘November Rain’. Met ‘Knocking On heaven`s Door’ scoort Guns & Rose in 1992 hun enige nummer 1 hit. Vanaf 1994 werd het stil rond Rose en Guns N’ Roses. In 2008 verscheen hun comeback album ‘Chinese Democracy’, maar brengt de groep niet terug naar het vroegere succes.  #Playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This