AVROTROS en DJ Annemieke Schollaardt bijten in het stof. De rechter in deze zaak stelt dat de NPO “een zorgvuldig besluit” heeft genomen, toen zij besloot de DJ geen dagelijkse radioprogramma te geven op NPO Radio 2. Zeer tegen de zin van omroep AVROTROS. De werkgever van de Annemieke daagde vorig jaar de publieke omroep voor de rechter omdat zij zouden hebben toegezegd dat Schollaardt bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.

Schollaardt moest echter haar plek met DJ Rob Stenders delen (BNNVARA) op het tijdstip van 14.00 tot 16.00 uur. Rob`s Platenbonanza wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag; Annemike heeft de andere drie uitzenddagen gekregen. De bestuursrechter heeft vandaag geoordeeld dat de NPO juist gehandeld heeft. De woordvoerder van AVROTROS zegt tegenover het AD: “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af. Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit”.

De NPO reageert verheugd: “We zijn blij dat ook de rechtbank vindt dat de besluiten rond de radioprogrammering van de NPO zorgvuldig zijn genomen. Het publiek staat altijd voorop bij de NPO.”

 

 

 
Translate »
Share This