• Twitter
  • Facebook

Op 12 maart 1977 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Et si tu pars’ van Art Sullivan & Kiki.  De Franstalige Belgische zanger schreef het nummer samen met Kiki van Oostindië en Jacques Velt (echte naam waarschijnlijk Jacques Verdonck). Die laatste schreef vaker voor Sullivan. Voor Art Sullivan werd ‘Et si tupars’ zijn enigste hit in Nederland. Daarvoor haalde hij wel eenmaal een Tipparade notering voor ‘Ensemble’. (1972)

Kiki ‘zong’ mee op het nummer. Zij was vooral bekend als model van de platenhoezen van een aantal Alle 13 goed! sierde. Ze stond echter wel eerder in de Nederlandse en Belgische hitparades met Patrick, mon chéri (Kiki & Pearly). Achter Pearly ging Kiki’s echtgenoot Herman Schmitz schuil.

Het zwoele nummer ‘Et si tu pars’ werd in twee talen gezongen (Frans en Nederlands)  en behaalde de 13e plaats in de Nederlandse Top Veertig. In 1978 kwam het nummer ‘L’amour à la Française’ van Art Sullivan en Kiki uit waarbij eveneens in het Frans en Nederlands werd gezongen. Daarna is er niet veel meer van dit duo vernomen en ging ieder zijn eigen weg.

 
Translate »
Share This