Vandaag, 28 januari viert Arnold Mühren zijn 75e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij is bekend geworden als bassist en songwriter van The Cats. Hij schreef acht liedjes die bij de beste elf in de Top 40 terechtkwamen, waaronder drie nummer 1-hits en de grote hit ‘One way wind’, waarvan er meer dan een miljoen exemplaren werden gekocht.

Op 24 december in 1966 debuteren The Cats in de Top 40 met “What A Crazy Life”. De Volendamse groep werd rond 1962 opgericht. Ze noemden zich toen nog The Mystic Four en later de Everley Kosters en traden op in kleine zaaltjes in de buurt. Vanaf 1964 veranderen de jongens de bandnaam in The Blue Cats, dat later tot The Cats werd ingekort.

De band bestond uit Piet Veerman, Jaap Schilder, Theo Klouwer, Cees Veerman en Arnold Mühren. Hun allereerste single “Jukebox” namen ze op bij het piepkleine Amsterdamse label Durlaphone. Dat het nummer op single verscheen dankten de Volendammers aan het winnen van een talentenjacht, dat Radio Veronica (op zee!) had georganiseerd.

Rond 1972-73 zette Arnold naast The Cats zijn eigen muziekstudio op. Hij heeft muziek geproduceerd voor tientallen artiesten, variërend van Gordon en Van Velzen tot Acda en De Munnik en 50 Cent. Het meest succesvolle album dat in zijn studio werd opgenomen, was De waarheid van Marco Borsato uit 1996, waarvan rond 800.000 cd’s werden verkocht.    #PLaylist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This