Duncan Laurence heeft vanavond zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. “Arcade’ heet de betoverende bijdrage, die voor Nederland naar Tel Aviv gaat. Wie het nummer beluistert hoort het gelijk: Duncan Laurence is de potentiële winnaar van 2019! De muziek en tekst van het meeslepende “Arcade” schreef Duncan zelf, terwijl Wouter Hardy en Joel Sjöö de productie op zich namen. “Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven” aldus de zanger. “De woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart. Daarom klonk het, ondanks de wisselingen in de song, toch zo organisch.”

Nederland treedt op 16 mei aan in de tweede halve finale, in de tweede helft. De Belgische regisseur Hans Pannecoucke gaat’Arcade’ indrukwekkend neerzetten op het podium in Tel Aviv.

Eric van Stade, algemeen directeur Avrotros en lid van de selectiecommissie vertelt dat er unaniem voor Duncan Laurence is gekozen. ,,We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is. Duncan heeft de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek. Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik.” Duncan Laurence zal zich vrijdag 8 maart gaan presenteren voor de pers met zijn song voor Tel Aviv. Intussen stijgt de Nederlandse bijdrage naar de 2e plaats bij de bookmakers. “Arcade” is deze week uitgeroepen tot de nieuwe Hitzound Smash. #playlist: Brand New

 

 

 
Translate »
Share This