Na bijna twintig jaar is het vanaf de volgende week gedaan met iTunes! Apple gaat maandag aankondigen dat muziekapp iTunes gaat verdwijnen, aldus het Amerikaanse persagentschap Bloomberg. Er blijft geen leegte achter: Apple zal naar verwachting drie nieuwe apps lanceren om zo iTunes te vervangen. Dit worden apps voor televisie, podcasts en muziek.

Streamingsdienst Spotify is één van de belangrijkste redenen dat iTunes gaat verdwijnen. Het is simpelweg overbodig geworden. De muziekapp iTunes werd in 2001 geïntroduceerd als antwoord op illegale muziekdownloaddiensten. Het assortiment van de iTunes Store werd rap uitgebreid naar films, games, boeken en andere media. Apple is al enige tijd bezig om deze onderdelen op te breken naar eigen apps. Met de overstap van iTunes naar Apple Music hoopt het bedrijf in te spelen op de verschuiving in de markt van muziekdownloads naar muziekstreaming.

Update: iTunes verdwijnt, zoals het er nu uitziet, toch niet helemaal. De iTunes tegoedkaarten,zoals die in de winkel kunnen worden gekocht, blijven voorlopig gewoon bestaan. Het synchroniseren van aangekochte bestanden of het handmatig terugzetten van systeemsoftware blijft ook mogelijk, maar wordt afgehandeld in de Finder van macOS Catalina.  In het najaar wordt macOS Catalina verwacht.  Apple zal ook iTunes software voorlopig aan blijven bieden voor Windows, onder meer van de Windows Store.

 

 

 
Translate »
Share This