• Twitter
  • Facebook

Credits: Harvest

Vandaag viert Annie Golden haar 72e verjaardag. Gefeliciteerd!  Zij is een Amerikaans zangeres en vooral bekend als frontvrouw van The Shirts. Annie is tevens actrice die in meerdere films en musicals heeft gespeeld. Haar carrière maakte een start halverwege de seventies in New York als zangeres van The Shirts. De muziek van de band wordt vaak tot de punk gerekend. De groep maakte in 1976 hun platendebuut met drie nummers op het compilatiealbum “Live at CBGB”. Hun carrière kwam in een ware stroomversnelling nadat zangeres Annie Golden een rol speelde in de succesvolle Broadway musical Hair (1977).

The Shirts kregen in 1978 een platencontract bij Capitol Records. ‘Tell me your plans’ verscheen op singel en werd in ons land direct opgepikt. Het nummer werd Steunplaat bij Frits Spits in de Avondspits en  behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top 40. Een jaar later werd ook ‘Laugh and walk away’ een grote hit in Nederland. Na het weinig succesvolle derde album ‘Inner Sleeve’ uit 1981 ging de band uit elkaar.

In 1994 volgde een eenmalige reünie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van CBGB. In 2003 werd de band in een gewijzigde bezetting heropgericht, waarbij Golden vervangen werd door zangeres Caren Messing en toetsenist/zangeres Kathy McCloskey. In 2006 werd in deze bezetting een vierde album uitgebracht, Only the Dead Know Brooklyn. Annie was intussen succesvol op Broadway.

Tussen 1990 en 1997 vormde ze samen met Frank Carillo het duo “Golden Carillo”. Ze brachten drie albums uit en hadden vooral in Europa succes. Het duo schreef samen de meeste liedjes. In 1992 schreven ze voor de speelfilm Prelude to a kiss het nummer “Waiting for someone”. In deze film speelt het duo een kleine rol als zichzelf.  Annie Golden speelde in oktober 2001 Georgie in The Full Monty op Broadway, en in 2004 speelde ze nog eens in de concertversie van Hair. Op televisie speelde zij gastrollen in series als Cheers en Miami Vice. In 2013 kreeg zij de rol van Norma Romano in de Netflix-serie Orange Is the New Black.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This