• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Nieuwe muziek van  Angéle! De Belgische zangeres brak dit jaar door in Nederland met haar zomerhit ‘Libre’. De nieuwste single van de Franstalige Angèle van Laeken, die opgroeide onder de rook van Brussel, heet ‘Amour, Haine et Danger’. Angèle zingt over het voorwerp dat ons in z’n greep heeft, waarin we een blind vertrouwen hebben maar wat ons uiteindelijk evenveel problemen als mooie dingen oplevert: ons mobieltje!

Angèle over het ontstaan van de video: “Zoals wel vaker gebeurt bij het bedenken van onze clips, ontstond het idee voor de video van ‘Amour, Haine et Danger’ tijdens het creatieve proces in de studio, tijdens de opname. Door de woorden en het verhaal neer te pennen, volgden vanzelf de taferelen die we ons voor de geest haalden. Ik stelde me voor hoe het zou zijn als mijn telefoon reusachtig groot werd en net zoals in mijn eigen leven enorm veel plaats zou innemen, zowel in de studio als daarbuiten.”

Ze vervolgt: “Ik wilde de telefoon zelf belichamen om letterlijk het verhaal te vertellen zoals het is: “alles” over ons/mij vervat in een object. We hebben die telefoon bijna altijd in onze handen en hij bevat ons hele leven (foto’s, herinneringen, notities, afspraken, gesprekken,…). Een bevoorrechte en intieme getuige van onze levens en onze gedachten.”

 
Translate »
Share This