Angéla (Sjeel) Kramers  viert vandaag haar 60e verjaardag. Na de MAVO volgt zij een opleiding tot receptioniste. Nadien danst zij enige tijd bij het ballet van de TROS Top 50. Samen met drie collega-danseressen wordt zij in 1979 door producers Peter van Asten en Richard Dubois gevraagd voor een nieuwe meidengroep. Deze groep, de Dolly Dots, wordt al gauw een van de meest succesvolle Nederlandse meidengroepen.

Al met de debuut single ‘Boys’ was het meteen raak: de single bereikte de top tien van de Nederlandse Top Veertig. Van de 27 singles bereikten er 26 een Top Veertig notering. Met ‘Love Me Just A Little Bit More’ scoorden de Dolly Dots hun enige nummer 1 hit. In 1988 viel de groep uit elkaar.  Angéla Kramers besluit zich dan terug te trekken uit de publiciteit. Zij is sindsdien werkzaam als yogalerares. Daarnaast richt zij samen met haar man Richard Griffioen de Stichting SAM op (vernoemd naar haar zoontje, die het Syndroom van Down heeft). De stichting zet zich in om aan kinderen met het Syndroom van Down en kinderen met een autistische stoornis een therapie te bieden, die uitgaat van interactie met dolfijnen. Daarbij wordt samengewerkt met het Dolfinarium in Harderwijk.

In 2016 kwamen Kramers en de Dots toch weer eenmalig bij elkaar om op 13, 14 en 15 mei 2016 een gastoptreden te geven bij De Toppers in de Amsterdam Arena. Het was een doorslaand succes. Dit jaar zou de groep op pad gaan met Sisters on Tour. De tournee zou dit najaar van beginnen en lopen tot februari 2021 waarbij de Dots afsluiten in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Maar door de corona pandemie heeft de groep de concerten tour data moeten verplaatsen.

 
Translate »
Share This