• Twitter
  • Facebook
Foto: Marcel-Antonisse-Anefo, Wikipedia

Angela Groothuizen viert vandaag haar 63e verjaardag. Gefeliciteerd! Tegenwoordig vooral aan de slag als presentatrice bij diverse succesvolle TV programma`s, maar vooral viert ze grote successen als zangeres. Haar carrière startte in 1978 bij de hardrockband Howling Hurricane, waarvoor haar oudere broer haar vroeg mee te doen. Nog in datzelfde jaar werd Groothuizen gevraagd om in een nieuwe Nederlandse meidengroep te komen zingen. In eerste instantie voelde Angela daar nog niet zoveel voor, maar later liet ze zich toch overhalen. In 1979 werd deze meidengroep, met de naam Dolly Dots, officieel opgericht.

Angela werd samen met Ria Brieffies (voorheen The Vips) de leadzangeres van de meidengroep, die razend populair werd. Verder bestond de groep uit Angéla Kramers (actief in het TROS Top 50-ballet) en haar mededanseressen Anita Heilker, Esther Oosterbeek (eerder in The Surfers met de hit “Windsurfin” in 1978) en Patty Zomer.

 Al met de debuut single ‘Boys’ was het meteen raak: de single bereikte de top tien van de Nederlandse Top Veertig. ‘Radio’ werd de tweede hit en werd ook internationaal succesvol. Zo verkocht ‘Radio’ zo`n 100.000 exemplaren in Japan. Een grote Japanse tournee volgt in 1981. Ondertussen scoren de meiden hits als ‘We Believe In Love’ en ‘Hela-Di-Ladi-Lo’, die in nederland de top tien bereiken en ook in de buurlanden aanslaan. Van de 27 uitgebrachte singles bereikten er 26 een Top Veertig notering. Met ‘Love Me Just A Little Bit More’ scoorden de Dolly Dots de felbegeerde nummer 1 hit in Nederland. In 1988 viel de groep uit elkaar.

Daarna studeerde Groothuizen 3,5 jaar muziek en schreef ze liedjes voor onder andere Kinderen voor Kinderen. Ook was ze succesvol als Angela & The Rude. Achter The Ride ging Ruud Mulder schuil, die eerder succesvol was in Spargo. ‘Pressure’ en ‘Young Souls’ waren enkel van hun hits.

Daarna richtte Angela haar pijlen op een carrière op TV en is haar zeer goed gelukt. Zo presenteerde ze zes jaar, Wie is de mol en presenteerde ze voorrondes van het Junior Songfestival, dat ze hielp mee opzetten. Daarnaast werd ze coach-jurylid voor de RTL 4-programma’s X Factor, The Voice of Holland,  The Voice Kids, It Takes 2 en Holland’s Got Talent. Ook nam Groothuizen deel aan het programma De Beste zangers van Nederland. 

Ondertussen hebben Groothuizen en de Dolly Dots hun handen ineengeslagen en zijn op tournee door Nederland met hun programma “Sisters on Tour”. Ook zijn ze te zien op Symphonica in Rosso. Deze vindt plaats op 14 december 2022 met als hoofdartiest de Dolly Dots. Het concert, onder begeleiding van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, vormt de grote finale van de huidige reünietour. In een roodgekleurde Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want Symphonica in Rosso wordt hun allerlaatste show.

 
Translate »
Share This