Vandaag viert Andrew John Ridgeley zijn 56e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij was de wederhelft van George Michael in het duo Wham! George Michael leverde het leeuwendeel af binnen de band: hij schreef de nummers en was vooral de zanger binnen Wham! Ridgeley was de woordvoerder van de band, een rol die cruciaal was voor hun eerste succes. Ridgeley overtuigde Michael ervan dat Wham! zijn imago moest veranderen. Van de sombere jongens met diepzinnige teksten naar de meer poppy lyrics zoals in “Wake Me Up Before You Go Go”.

Hun debuutsingle was de Wham Rap!, in juni 1982. Het was één van de eerste singles ooit in Engeland waarop een band rappend te horen was. Met het nummer werden ze uitgenodigd voor Top Of The Pops en dat betekende hun doorbraak. Toen ging het allemaal ook snel: het debuutalbum ‘Fantastic’ werd in Nederland met goud bekroond en leverde 4 dikke Top 40 hits op.

“Wake Me Up Before You Gogo’ en “Edge Of Heaven’ werden nummer 1 hits, terwijl ‘Freedom’ en “Last Christmas’ bleven steken op nummer 2. De kerst hit van Wham is intussen al platina, niet in het minst te danken aan het feit, dat het nummer nog altijd erg populair is gebleven , en: het wordt elk jaar Kerstmis!

Wham! bestond maar vijf jaar. George Michael wist na Wham! een zeer succesvolle solocarrière op te bouwen, maar overleed onverwacht op 25 december 2016. Andrew probeerde tevergeefs een acteercarrière te beginnen, maar die kwam niet van de grond. Ook zijn solocarrière stelde weinig voor. Zijn album ‘Son of Albert’ (1990) flopte. uitbracht, werd een flop. Tegenwoordig is hij een milieuactivist.

 

 

 
Translate »
Share This