Andrea Bocelli geeft op paaszondag (12 april) een concert vanuit de Dom van Milaan. Bocelli is ingegaan op de uitnodiging van Giuseppe Sala, de burgemeester van Milaan, en geeft zondagavond om 19.00 uur een optreden vanuit de befaamde Dom van de Noord-Italiaanse stad. Hierbij is geen publiek aanwezig, in verband met de coronacrisis. Het optreden vertegenwoordigt een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld.

Tijdens het concert, waarvoor de muziek speciaal gearrangeerd is voor solozang en kerkorgel, zingt Bocelli ondermeer ‘Ave Maria’ van Bach/Gounod en ‘Sancta Maria’ van Mascagni. Hij wordt hierbij op het grote orgel van de Dom begeleid door organist Emanuele Vianelli.

“Thanks to music, streamed live, bringing together millions of clasped hands everywhere in the world, we will hug this wounded Earth’s pulsing heart, this wonderful international forge that is reason for Italian pride. It will be a joy to witness it, in the Duomo, during the Easter celebration which evokes the mystery of birth and rebirth” zegt Bocelli.

Daarnaast is de zanger momenteel met zijn stichting ook betrokken bij een COVID-19 campagne. De Andrea Bocelli Foundation (ABF) is een inzamelingsactie gestart om ziekenhuizen te helpen bij het aanschaffen van apparatuur die nodig is om hun medisch personeel te beschermen.

 

 

 
Translate »
Share This