Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. (na het hele uur) Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica officieel met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.   Voordat de DJ`s van het eerste uur de Tipparade gingen samenstellen was er al een voorlopige Tipparade in het leven geroepen bij de zee zender. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967.

Op 6 juni 1970 werd Amsterdam uitgeroepen tot Alarmschijf op Radio Veronica met ‘Lucy, Lucy’. Het nummer werd geschreven door Donald van Os & Martin van Os en kwam uit op het Red Bullet label van Willem van Kooten. Jaap Eggermont tekende voor de productie van ‘Lucy, Lucy’. De Amsterdamse groep begon ooit als Penny Wise. Het waren Donald en Martin van Os die samen met Jacques Zwart de groep Penny Wise beginnen. Ze maken enkele singles, waaronder ‘Lilly Come Near Me’, dat in 1968 de tipparade haalt.

De broers Van Os besluiten, aangevuld met gitarist Johan Slager, bassist Robert Verwey en zanger Peter van Asten, als Amsterdam verder door het leven te gaan.  De naam Peter van Asten is een bekende: hij vormt samen met Richard de Bois onder de naam Ladybird Productions een succesvol producers duo. Daarnaast is Van Asten actief als songschrijver voor andere artiesten. ‘Indian pipe’ en ‘Lucy, Lucy’, met licht psychedelische invloeden worden hits in 1970. ‘Lucy, Lucy’ behaalt de 13e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This