Vandaag viert Alicia J. Augello-Cook haar 39e verjaardag. Je kent haar beter als Alicia Keys. De Amerikaanse zangeres brak in 2001 door met haar single ‘Fallin’’. Het nummer schreef ze drie jaar eerder voor Kimberly Scott, maar uiteindelijk bedacht Alicia zich en nam het zelf op. Ze brak er wereldwijd mee door. Zelf was Alicia nog maar 17 jaar toen ze ‘Fallin’’ schreef. Ze was toen een jaar eerder cum laude afgestudeerd op één van de meest prestigieuze conservatoria in New York.

Al direct daarna kreeg ze een platencontract aangeboden. Aanvankelijk bij Sony Music, maar omdat het werk niet opschoot, keek ze uit naar een ander label. Dat werd J Records, een nieuw label, opgericht door Clive Davis. Een hele grote meneer, die in de late sixties en de seventies o.a. Janis Joplin, Chicago, Billy Joel en Bruce Springsteen tekende voor CBS. Later was hij succesvol voor Arista Records, waar hij o.a. Whitney Houston, Puff Daddy en Barry Manilaw in zijn stal binnenhaalde.

Het album ‘Songs In A Minor’, Alicia`s debuut, was het eerste album dat uitgebracht werd via J Records. Intussen heeft Alicia al heel wat successen behaald en is bekroond met maar liefst 15 Grammy`s. Gisteren bracht ze haar 7e album ‘Alicia’ uit. Met het nummer ‘Underdog’ staat ze intussen met superstip genoteerd in de TOP 40. Morgen presenteert de tegenwoordig make-up loze zangeres voor de tweede keer de Grammy Awards Show vanuit Los Angeles.

 

 

 
Translate »
Share This