Zo! Ali B en Jandino Asporaat proberen roekeloze jongeren tijdens de corona crisis op ludieke wijze bewust te maken van het ongelooflijk grote belang van anderhalve meter afstand bewaren. ,,Daarom zijn we op YouTube en onze social media-kanalen een anderhalve-meter-challenge begonnen”, aldus Ali B. Het resulteerde in de single ‘Anderhalf’, een samenwerking met Poke en Jandino Asporaat.

“Ali belde me uit bed, zei dat ik vast een rap moest maken als mijn typetje Judeska en vertelde dat we de volgende dag een clip zouden opnemen met Alberto Stegeman,” aldus Jandino. De onderzoeksjournalist in de clip is op het spoor gekomen van ene Ali B die de voorzorgsmaatregelen van het kabinet in de wind slaat en geen anderhalve meter afstand houdt.

“Een cruciale rol in de clip is weggelegd voor rapper Poke”, zegt Ali B. ,,Ik ben nog wel populair onder de jongeren, maar niet zo populair als Poke. Zijn videoclips worden door de jeugd honderd miljoen keer bekeken.” Jandino: “Timor Steffens heeft een anderhalve-meter-dansje bedacht, dat ook moet bijdragen aan het besef. Het moet écht een ding onder de jeugd worden. Zij moeten zich realiseren dat zij zelf dan misschien niet heel ziek worden van het coronavirus, maar dat daar veel ouderen aan kunnen doodgaan.”

 

 

 
Translate »
Share This