Op 25 november 1972 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘It Never Rains In Southern California’ van Albert Hammond. De zanger schreef het nummer samen met tekstschrijver Mike Hazlewood.  Beide hadden deel uitgemaakt van Steve Rowland & The Family Dogg. Met ‘Sympathy’ scoorde deze groep een nummer 2 hit in de Veronica Top Veertig. ‘It never rains in southern California’ was de titelsong van zijn LP, waar ook de single ‘Down by the river’ op te vinden was.

Het duo maakt nog meer songs samen. Zoals ‘The free electric band’ voor Hammond, maar ook andere artiesten werden rijkelijk bedeeld. Voor The Pipkins schreven ze bijv. ‘Gimme dat Thing’, ‘The air that I breathe’ voor The Hollies, ‘Make me an island’ en ‘You`re such a goodlookin woman’ voor Joe Dolan en beide mannen schreven mee aan ‘Creep’ van Radiohead. 

Verder schreef Hammond onder andere nummers voor Tina Turner (zoals: ‘I don’t wanna lose you’) en Whitney Houston (o.a. ‘One moment in time’). Bezig baasje, deze Albert Louis Hammond!  Met ‘It never rains in southern California’ bereikte hijzelf als zanger slechts de 26e plaats in de Veronica Top Veertig. Maar het liedje is toch uitgegroeid tot een heuse classic.

 
Translate »
Share This