• Twitter
  • Facebook

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

Ditmaal is het de beurt aan een voormalige Steunplaat van Frits Spits, die een plekje krijgt in de Kluis van de Flops.  Op 15 maart 1982 viel zijn keuze op ‘Classic’ van Adrian Gurvitz.  De liefde voor muziek deelde de zanger met zijn vader, maar dan net op een andere manier. Pa Gurvitz was geen zanger, maar was ooit de tourmanager van Cliff Richard & The Shadows.

Voordat Adrian succes kende als songwriter, speelde hij al in drie verschillende bandjes: The Gun, Three Man Army en The Baker Gurvitz Army. Met de eerst genoemde groep behaalde hij ook nog een hitje in Nederland: ‘Race with the the devil’. The Gun maakte dit plaatje in 1968. Niemand minder dan Jimi Hendrix speelde de riff van het nummer tijdens zijn nummer ‘Machine Gun’ op het Isle of Wight Festival in 1970.  ‘Race with the Devil’ is later o.a. gecoverd door Judas Priest.

Als solo zanger werd ‘Classic’ van Adrian Gurvitz een top tien succes in Engeland. Ook in Australië werd deze ballad een behoorlijk groot succes.  Helaas niet in Nederland, ondanks de airplay van Frits Spits. ‘Classic’ verbleef 4 weken in de Tipparade.

 
Translate »
Share This