Op 5 mei vieren wij onze vrijheid, maar Adele haar verjaardag. De Britse zangeres viert haar 31e verjaardag. Simon Konecki ontbreekt op haar feest; twee weken geleden kondigde Adele de scheiding aan van haar man. Adele brak door in Nederland tijdens de Mooi Weer de Leeuw show van Paul de Leeuw met ‘Chasing Pavements’. Het nummer was afkomstig van haar eerste album ‘19’ , waarvoor ze meerdere malen platina binnensleepte en gelauwerd werd met Grammy Awards in de categoriën ‘Best New Artist’ en ‘Best Female Pop Vocal Performance’.

Hoe begon het allemaal? Adele slaagde in mei 2006 voor de BRIT school, die voorbereidt op podiumkunsten. Daar schreef ze o.a. het nummer ‘Hometown Glory’. Later toerde ze met onder anderen Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië en trad ze op in hun voorprogramma en op festivals. In 2007 begon Adele aan een solotournee door Engeland. Ze nam ook een demo op, liet hem horen aan een vriend van haar en die vriend plaatste haar liedjes op Myspace. Haar muziek kreeg veel positieve reacties en ze werd benaderd door het label XL Recordings, waar ze in 2007 een contract tekende.

In oktober van dat jaar werd ‘Hometown Glory’ haar eerste single. Nog onopgemerkt in Nederland, tot de TV show van de Leeuw. Daarna volgde o.a. ‘To Make You Feel My Love’, dat de 3e plaats bereikte van de Top 40. Haar album ‘21’ leverde 2 nummer 1 hits op (‘Rolling In The Deep’ en ‘Set Fire To The Rain’). Ook “Skyfall” en “Hello’ bereikten de eerste plaats van de Top 40. Intussen lijkt Adele eindelijk opnieuw te werken aan nieuwe muziek.     #Playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This