Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 11 mei 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Stand and deliver’ van Adam & the Ants.  De kreet ‘Stand And Deliver’ werd in de 18e eeuw gebruikt door struikrovers die koetsen met rijke buit overvielen. Alleen al in Engeland werden er meer dan een miljoen singles verkocht van de Britse band.

Adam richtte in 1975 zijn eigen band, The B-Sides op en trouwt hij met zijn medestudente Carol Mills van de Schools of Art. Adam werkte in de beginperiode van zijn carrière naast het spelen in een bandje, ook als illustrator van erotische tekeningen. De combinatie van muziek en kunst breekt hem echter op en hij ontwikkelt anorexia nervosa. Na een zelfmoordpoging wordt hij psychiatrisch behandeld, maar het wordt hem duidelijk dat een huwelijk niets voor hem is.

Daarna richt hij zich helemaal op de muziek en wordt hij de frontman van Adam & The Ants. In 1980 worden ze gecontracteerd door het label SBS en leveren ze in 1980 het album ‘Kings of the Wild Frontier’ af, dat een groot internationaal succes wordt. In Engeland halen de drie singles ‘Stand and Deliver’, ‘Prince Charming’, en ‘Ant Rap’ de 1e plaats van de hitparade. Alle drie singles stonden op de LP ‘Prince charming’. ‘Stand and deliver’ werd de grootste hit van Adam & the Ants en behaalt de 8e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

https://www.youtube.com/watch?v=4B2a6l6wM2k
 
Translate »
Share This