A

dam Ant viert vandaag zijn 67e verjaardag. Gefeliciteerd! In 1975 richt hij zijn eigen band, The B-Sides op en trouwt hij met zijn medestudente Carol Mills van de Schools of Art. Adam werkte in de beginperiode van zijn carrière naast het spelen in een bandje, ook als illustrator van erotische tekeningen. De combinatie van muziek en kunst breekt hem echter op en hij ontwikkelt anorexia nervosa. Na een zelfmoordpoging wordt hij psychiatrisch behandeld, maar het wordt hem duidelijk dat een huwelijk niets voor hem is.

Daarna richt hij zich helemaal op de muziek en wordt hij de frontman van Adam & The Ants. In 1980 worden ze gecontracteerd door het label SBS en leveren ze in 1980 het album ‘Kings of the Wild Frontier’ af, dat een groot internationaal succes wordt. In Engeland halen de drie singles ‘Stand and Deliver’, ‘Prince Charming’, en ‘Ant Rap’ de 1e plaats van de hitparade. De grootste hit in Nederland scoren Adam & The Ants met ‘Stand and deliver’, dat de 8e plaats bereikt in de Nederlandse Top Veertig.

Na een succesvolle tournee brak Adam begin 1982 met de band en zijn piratenimago, om alleen verder te gaan. Zijn solodebuut ‘Friend or Foe’ was enorm succesvol en leverde hem eindelijk een Amerikaanse doorbraak op. Zijn solo single ‘Goody two shoes’ wordt in Nederland een top tien hit.

In 1983 wordt ‘Strip’ uitgebracht. Hierop werkt Adam in twee nummers samen met Phil Collins. De single “Puss ‘n Boots” was een succes, maar de single Strip werd verboden door de BBC. In 1985 verschijnt ‘Vive le Rock’ waarvan het titelnummer op Live Aid wordt gespeeld. Daarna stopt Adam tijdelijk met muziek maken om zich op het acteren te richten. In 2013 verscheen zijn laatste album ‘Adam Ant Is The Blueblack Hussar In Marrying The Gunner’s Daughter’.

 
Translate »
Share This