Op 26 februari 1977 komt ABBA binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Knowing me, Knowing you’.  De release volgde op ‘Money, money, money’ , één van de drie nummer 1 hits die de Zweedse groep wist te scoren in 1976. Het nummer ‘Knowing me, knowing you’ werd geschreven door Benny Andersson, Björn Ulvaeus en hun manager Stig Anderson, met Anni-Frid Lyngstad in de vocale hoofdrol.  ‘Knowing me, knowing you’ is de eerste in de reeks van ‘marriage-gone-wrong’ songs. “I think this ranks as one of our five best recordings”, zegt Benny. “But I also think it stands up as a song in itself.”

‘Knowing Me, Knowing You’  had de werktitels “Ring It In” en “Number One, Number One” gehad. Het nummer staat op het zeer succesvolle album ‘Arrival’. Het B-kantje van de single werd ‘Happy Hawaii’. Dit was het laatste nummer, bedoeld voor het album. Het nummer werd echter herschreven en opnieuw opgenomen. Nu als ‘Why di dit have to be me’. Niet met Agnetha en Frida in de vocale hoofdrol, maar Björn Ulvaeus.

“Knowing me, knowing you’ is ook verwerkt  in de musical Mamma Mia!.  ‘Knowing me, knowing you’ is trouwens de eerste in de reeks van ‘marriage-gone-wrong’ songs. “I think this ranks as one of our five best recordings”, zegt Benny. “But I also think it stands up as a song in itself.” Bij het uitkomen van de single geeft ABBA overigens haar eerste live concert in Engeland in de Royal Albert Hall. ‘Knowing me, knowing you’ werd uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikt de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Met ‘Knowing Me, Knowing You’ scoort Abba in o.a. Engeland en Duitsland een vette nummer 1 hit. De succesvolle single uit 1977 is hun vierde nummer 1 hit binnen vijftien maanden.  Volgens de United World Chart is Knowing Me, Knowing You de op een na best verkochte single van 1977.

 
Translate »
Share This