Een teaser van vier ringen, de datum 2 september 2021 én een eerste glimp van nieuwe ABBA muziek. Bij welke ABBA fan slaat het hart nu niet op hol? De mijne wel!  De Zweedse band maakt met het bericht op sociale media én een nieuwe website de datum bekend waarop ze het langverwachte project ABBA Voyage zullen presenteren. Mogelijk gaat het om de ABBA-Avatartour, een ‘digitale tour’, met hologrammen die gebaseerd zijn op hoe het Zweedse viertal er in de jaren 70 uitzag.

Maar het is ook heel goed mogelijk dat dan de langverwachte nieuwe tracks gaan uitkomen. Er wordt gespeculeerd over vijf nieuwe nummers en zelfs over een nieuw album. Twee titels zijn bekend: de ballad ‘I Still Have Faith In You’  en het uptempo nummer ‘Don`t Shut Me Down’.

ABBA is nog altijd één van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan slordige 400 miljoen verkochte platen. De groep met Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog en Benny Andersson brak in 1973 door in Nederland als Björn, Benny, Agnetha &Frida met ‘Ring, Ring’. Met dit nummer strandden ze nog in de voorrondes van het Nationale Songfestival van Zweden, maar in 1974 was het raak met ‘Waterloo’. Met dat nummer wonnen ze als ABBA het Eurovisie Songfestival in Engeland met het meest legendarische nummer die het festival kent in zijn lange geschiedenis.

 
Translate »
Share This